Citati.

Zdravo svima. :)
U ovom novom postu cu vam predstaviti mojih par omiljenih citata za koje se nadam da ce i vas inspirisati. :)

1) Nikada ne odustaj. Ne postoji kraj, samo novi pocetak.


Kao sto i sam citat kaze, nikada ne treba odustajati. Mozda te bas taj jedan korak dijeli do ostvarenja tvog cilja, a ti sada odustanes. Postoje usponi i padovi, a samo oni koji nijesu odustajali znaju kakav je osjecaj kada ostvare to sto su zacrtali. Ne mora svaki detalj ici po planu, ali bitno je da dostignete cilj koji zelite. Svi imamo pravo da se borimo za ono u sta vjerujemo, a ako vjerujemo, vec smo na pola puta da to i ostvarimo. :)

2) Jedna mala pozitivna misao ujutru moze promijeniti tvoj cijeli dan.


Ako vec na pocetku dana sebi udijelite neki kompliment tipa; ,,Bas mi je kosa lijepa danas'', ili ,,Izgledam dobro u ovoj haljinici'', vec cete osjecati kako ste poboljsali vase samopouzdanje i kako sada o sebi imate pozitivnu sliku. Najbitnije je voljeti sebe i kada vas drugi ne vole. 
Ili imate danas neki vazan test ili odgovaranje, stanite pred ogledalom i kazite sebi: ,,Mogu ja to.'' Kada vec izgovorite ove rijeci osjecacete kako ste sada motivisani da se pokazete sto bolje mozete. A ako ipak ne uspijete, imajte pozitivan stav. Nije kraj svijeta. Samo razmislite o ranijim uspjesima, jer jedan fail vas ne cini neuspjesnom i slabom osobom, vec osobom koja je zapravo uspjesna i jaka  koja zna da ostane pozitivna i kada se dogodi neki pad. :)

3) Budi svoj/a zato sto si lijep/a.


Sto se tice fizickog izgleda, bilo musko ili zensko, vecinom su jako nesigurni, zbog standarda ljepote koje nam namecu mediji.
Ostavite sve te gluposti po strani i samo se nasmijte. Nista nije vrijedno kao vas osmijeh. On je neprocjenjiv i ima moc da usreci i vas i ljude koje vas okruzuju. Samo jedan osmijeh i sve je drugacije. :)
Budite svoji. Niko na ovom svijetu nije kao vi, vi ste posebni, neponovljivi, jedinstveni i to je ono sto sve nas cini lijepim osobama ustvari. <3 

I da, da ne zaboravim, dobar dan ili jutro uvijek dobro pocne kafom i dobrom knjigom. ;)



Do sljedeceg pisanja... <3

Коментари

Популарни постови са овог блога

Biram biti srecna.

Osjecanja koja jesen budi u meni... :)